Haber

İzmit’te Sağlık Teknisyeni’nin Kuzenini Öldüren Zanlıya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde sağlık teknisyeni kuzeni Hürrem Doğan’ı (31) tabancayla 10 el ateş ederek öldüren İrfan Özbay (52) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Özbay’ın bir süre Doğan’ı sitede beklediği ve olay sırasında kuzeninin ikamet adresinin not defterinde yazılı olarak bulunması nedeniyle “ateşli silahla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istendi. evinde arama yapın.

Olay, 9 Ocak 2023’te İzmit ilçesi Ayazma Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan bir sitenin bahçesinde meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde görev yapan sağlık teknisyeni Hürrem Doğan, yaşadığı binadan çıkıp arabasına yaklaşırken saldırıya uğradı. Silahtan çıkan kurşunların 10’u Doğan’ın vücuduna isabet etti. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Doğan hayatını kaybetti.

Olayı gerçekleştiren kişinin Doğan’ın kuzeni İrfan Özbay olduğunu belirleyen polis, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Özbay, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YERE DÜŞEN KUZENİNE 13 SANİYE SÜREYLE ATEŞ ETTİ

Cumhuriyet Savcısı, İrfan Özbay hakkındaki iddianameyi tamamladı. İddianamede yer alan görüntü inceleme ve tespit raporunda, İrfan Özbay’ın olaydan yaklaşık 1 saat önce sitenin açık araç girişini kullanarak site bahçesine girdiği, Hürrem Doğan’ın ise omzunda çantayla bulunduğu belirtildi. olay anında. spor Doğan’ın elbiseleriyle park alanına gittiği, orada çardakların yanında bekleyen İrfan Özbay’ın elindeki silahla ateş etmeye başladığı, Doğan’ın vurularak araçların ortasına düştüğü belirtildi. . Özbay’ın yere düşen Doğan’ın üzerine yürüyerek 13 saniye boyunca ateş ettiği, ardından sitenin araç giriş çıkış kapısından çıkıp kaçtığı belirlendi.

Öte yandan olay günü İrfan Özbay’ın kaldığı evde yapılan incelemede tabanca ve derginin yanı sıra üzerinde Hürrem Doğan’ın ikamet adresinin yazılı olduğu bir not bulundu. Yakalanan İrfan Özbay, kuzeni Hürrem ile ailesi arasında husumet bulunduğunu ve bu nedenle kendisini silahla vurduğunu söylerken, görgü tanığı olarak dinlenen Doğan’ın yakınları da İrfan Özbay’ın Doğan ve ailesine husumet beslediğini doğruladı. aile. Savcı, İrfan Özbay’ın daha önce Hürrem Doğan’ı öldürerek Doğan’ı öldürmeyi planladığını, Doğan’a karşı husumeti olduğunu, ikamet adresini not kağıdına yazdığını, evinin etrafında beklediğini ve onun geliş gidişlerini izlediğini tespit ederek, ‘Öldürmeyi planlamıştı’ dedi. Doğan. ‘Silahla adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmasını istedi. Özbay’ın iddianameyi kabul eden Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu