Ekonomi

Spirit Hisseleri Büyük İlk Çeyrek Zararı Nedeniyle Düştü, Gelecek Kazanç Tahmini Sunulmadı

Spirit AeroSystems (SPR), beklenenden çok daha büyük bir üç aylık mali zarar açıklamasının ardından Salı günü piyasa öncesi işlemlerde hisse senedi fiyatında %4,6’lık bir düşüş yaşadı.

Şirket ilk çeyrekte hisse başına 3,93 dolar zarar açıkladı ki bu rakam finansal analistlerin öngördüğü hisse başına 0,57 dolarlık zarar beklentisinden oldukça yüksekti. Şirketin bu çeyrekteki geliri 1.7 milyar dolar ile ortalama 1.62 milyar dolarlık tahmini aştı.

Ticari uçak satışlarından elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %18’lik bir artışla 1,36 milyar dolara ulaştı ve tahmin edilen 1,28 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Bununla birlikte, bu ticari sektörün kâr marjı -%35,8’e düşerek bir önceki yılki -%4’lük seviyesinden geriledi ve %5,48’lik tahmin marjının önemli ölçüde altında kaldı.

Spirit AeroSystems, 2024 yılına kadar Boeing (BA) ile potansiyel bir satın alma, 737 MAX uçaklarının üretim takvimi ve Airbus ile devam eden görüşmelerine ilişkin daha kesin bilgiler sağlayana kadar finansal projeksiyonlarını açıklamayı erteleme kararı aldı.

“Yılın ilk üç ayına çeşitli önemli olaylar damgasını vurdu; bunlardan en önemlilerinden biri de üretim süreçlerimizin güvenliğini ve kalitesini arttırmak için Boeing ile yaptığımız işbirliğiydi. Boeing ile ortaklaşa olarak, 737 gövde bileşenlerinin denetimini Wichita’daki üretim tesislerimizdeki üretim faaliyetleriyle senkronize etmek için çalıştık,” dedi Spirit AeroSystems Başkanı ve CEO’su Pat Shanahan.

“Bu başarının ürün kalitesini artıracak, ek iş ihtiyacını azaltacak ve her iki şirketimizin üretim operasyonlarına genel fayda sağlayacak önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” diye ekledi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve daha sonra bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu