Ekonomi

Morgan Stanley Carvana Hisse Değerinde %40’a Varan Düşüş Öngörüyor

Pazartesi günü, Morgan Stanley analistleri Carvana (CVNA) hisseleri üzerindeki underweight notlarını korumaya karar verirken, fiyat hedeflerini 45$’dan 75$’a yükseltti. Bu, hisse değerinde mevcut fiyattan %40’lık potansiyel bir düşüşe işaret ediyor.

Morgan Stanley’e göre, 2023 yılı boyunca Carvana finansal zorluklar yaşayan bir şirketten, yeniden düzenlenen borç faizleriyle birlikte faaliyetlerini iyileştiren bir şirkete dönüştü. Carvana’nın 2024’te “satış büyümesinin yeniden başladığına” ve satışların düştüğü altı çeyreklik bir serinin ardından ilk çeyrekte perakende birim satışlarının bir önceki yıla göre %16 arttığına dikkat çekiyorlar.

Finans kuruluşu, “Carvana’nın karlı satış büyümesine ve pozitif serbest nakit akışına geçişi, hisse senedinin etrafındaki hikayeyi değiştirdi, daha fazla hisse senedi ihraç etme olasılığını azalttı ve şirketi büyümeyle ilgilenen yatırımcılar için yeniden cazip hale getirdi” dedi.

Carvana’nın hisselerinin 100 doların üzerinde işlem gördüğü son dönemi değerlendiren Morgan Stanley, şirketin kar marjlarının Nisan 2022’ye kıyasla şimdi önemli ölçüde iyileştiğini belirtiyor.

Bununla birlikte, Carvana’nın piyasa değerindeki artış büyük ölçüde rasyonelleştirilebilirken, finans kuruluşu, özellikle ekonomik belirsizlikler ve devam eden operasyonel zorluklar göz önüne alındığında, şirketin mevcut fiyat / satış oranının biraz yüksek olduğunu düşünüyor.

Morgan Stanley, Carvana’nın iyimser 180 dolarlık fiyat hedefine ulaşması için şirketin “on yılın sonuna kadar gelirde %25’lik bir yıllık bileşik büyüme oranına ve çift haneli FAVÖK marjlarına ulaşmak için inandırıcı bir plan göstermesi gerektiğini” ileri sürüyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla hazırlanmış, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

erdemli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu