Ekonomi

Norfolk Southern’ın hisseleri, beklenenden düşük kazançların ardından finansal analistlerin hisse notunu düşürmesinin ardından düşüşe geçti

Demiryolu taşımacılığı segmentinde önemli bir oyuncu olan Norfolk Southern’ın (NSC), beklenenden düşük kazanç açıklamasının ardından Wall Street’in önde gelen üç mali analiz firması tarafından notu düşürüldü.

Piyasa uzmanları, şirketin demiryolu sektöründeki rakipleriyle aynı performansı gösterebilmesi için performansını artırması gerektiğini vurguladı.

Şirketin hisse senedi fiyatı Pazartesi günü piyasa açılmadan önce %1,8 düştü.

Morgan Stanley analistleri, birden fazla taşkınlık nedeniyle şirketin hisse senedinin notunu Eşit Tartım durumundan Düşük Ağırlık durumuna düşürdü. Bunlar arasında Norfolk Southern ile sektördeki benzerleri arasındaki performans farkı, mütevazı uzun vadeli hedefler ve bu hedeflere ulaşmak için ayrıntılı bir stratejinin eksikliği yer alıyor.

Bölümdeki emsal şirketlerle karşılaştırıldığında daha az savunulabilir olduklarını ileri sürerek şirketin tahmini hisse başına kazancı ve hisse senedi değerleme katsayısı hakkındaki genel piyasa konsensüsünü sorguladılar.

Stifel’deki finansal analistler tavsiyelerini Al yerine Tut olarak değiştirdiler. Ayrıca Norfolk Southern’ın performansını bağımsız olarak iyileştirme çabalarının beklendiği gibi ilerlemediğini belirterek hisse senedinin hedef fiyatını 250 $’dan 233 $’a düşürdüler. Şirket, 1. Sınıf demiryolu işletmecileri olarak bilinen önde gelen demiryolu şirketleri ile karşılaştırıldığında performansındaki farkın kapandığını gösterecek sonuçları henüz üretmedi.

“Hisse fiyatlarında son dönemde yaşanan artışı ve 2024 yılı için öngörülen karlardaki hafif artışı dikkate alarak, NSC hisselerine ilişkin notumuzu düşürmeye karar verdik” yorumunu yaptılar.

TD Cowen analistleri de hisse senedinin notunu düşürdü ve Norfolk Southern’ın rakiplerine yetişmek için çabalamaya devam etmesinin beklendiğini belirtti.

“Birinci Sınıf olarak adlandırılan büyük Amerikan demiryolları gelir artışı için yeni fırsatlar bulmaya çalışırken, Norfolk Southern’ın maliyet verimliliğinin bu yıl boyunca bölümün kümelenmesinden önemli ölçüde daha az rekabetçi kalacağı öngörülüyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu