Haber

Bahçeli’den İmamoğlu davasıyla ilgili muhalefete sert tepki: Temyiz yolu açıkken afet diye bağırmak dolandırıcılıktır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar Türkiye’nin gündeminde yer alırken, birçok siyasetçi ve ünlü isim karara tepki gösterdi. Gün içinde konuya ilişkin ilk açıklama MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi.

“DARBE İDDİALARINI KONUŞMAK DOLANDIRICILIKTIR”

Devlet Bahçeli, İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili olarak, “İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında aldığı karar, siyasi ortamı hareketlendirmekle kalmadı, birçok saçma tartışmayı da alevlendirdi. Fırsatçılar için gün böyle doğdu” diye konuştu.“Halihazırda olduğu gibi ilk derece mahkemesinin açıkladığı karar kesin değil ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde temyiz yolu açık. Bu somut gerçek ortadayken bir kaşık suda fırtına koparmak, afet diye bağırmak, darbe tartışmalarından bahsetmek vicdansızlıktır.”

Bahçeli’nin açıklamalarının detayları şöyle:

“Türkiye’de hukuk hakimdir, adalet kozmik ilkelere sahiptir. Kimsenin mahkeme önünde ayrıcalığı ve imtiyazı yoktur. Mahkeme kararını onaylamamak başka, hakaret başka. Mahkeme kararına mahkeme kararı olsa da herkesin saygı duyması şarttır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı dokunulmazdır, ulaşılmazdır, aleyhine verilmiş bir mahkeme kararını siyasallaştırıp toplumsal alanda bir yığın haline getirmek adalet ve hukuk ilkelerine ağır bir saldırıdır.

“OPERASYONUN HEDEFİ GENEL BAŞKAN”

Öncelikle İmamoğlu davasının 14 Aralık 2022’de görüleceği herkes tarafından biliniyor. Bu şapkadan çıkmış tavşan değil. Mahkeme kararı sonunda önceden yazılan filmin Saraçhane’de gösterilmesi de kategorik işlemdir. Nitekim operasyonun amacı CHP Genel Başkanı’dır. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına soğuk ve şaşı bakanlar, Saraçhane tantanasına sarılanlar, İP Genel Başkanı ve İmamoğlu’nun sevinçli kucaklaşmaları, burada bitmeyecek nakaratlar düpedüz aldatmacadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu