Haber

Kuzey Kore İlk Taktik Nükleer Saldırı Denizaltısını Fırlattı

Kuzey Kore, ilk operasyonel “taktik nükleer saldırı denizaltısını” Kim Jong-Un’un da katıldığı bir törenle denize indirdi.

Nükleer silah ve balistik füze programını sürdürerek Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik kaygılarını artıran Kuzey Kore, bu kez yeni bir taktik nükleer saldırı denizaltısı ürettiğini duyurdu. “Kahraman Kim Kun Ok” adı verilen ülkenin ilk operasyonel taktik nükleer denizaltısı, 6 Eylül’de lider Kim Jong-Un’un katıldığı bir törenle denize indirildi. Doğu Denizi filosunda hizmet vereceği açıklanan denizaltının üretiminin, Kuzey Kore’nin nükleer caydırıcılığını hem nitelik hem de nicelik olarak güçlendirme kararlılığını ortaya koyduğu belirtildi.

“Temel su altı saldırı araçlarından biri olacak”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un törende yaptığı konuşmada, yeni taktik nükleer saldırı denizaltısının, ülkenin deniz kuvvetlerinin ana su altı saldırı araçlarından biri olacağını söyledi. Donanmayı güçlendirme politikası kapsamında gemi inşa sanayinde daha büyük atılımlar yapacaklarını vurgulayan Kim, yeni denizaltının üretiminin ülkenin 75’inci yıl dönümünden önce tamamlanmasının Kuzey Kore’nin gücünü ortaya koyduğunu söyledi.

“Çağın acil gerekliliği”

Dün yeni denizaltının silah sistemlerini inceleyerek operasyonel kabiliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Kim, donanmanın nükleer silahlarla donatılmasının çağın acil bir gerekliliği olduğunu vurguladı. Bunun vakit kaybetmeden yapılması gerektiğinin altını çizen Kim, stratejik görevlerini yerine getirmek için taktik nükleer silahlarla donatılmış su altı ve diğer deniz araçlarının hızla donanmaya kazandırılmasının değerli olduğunu söyledi.

Zamanlama dikkat çekiciydi.

Kuzey Kore’nin, ülkenin 75’inci yıl dönümünün kutlanacağı 9 Eylül öncesinde denizaltıyı tanıtması dikkat çekti. Kutlamalar kapsamında yarın düzenlenecek askeri geçit töreninde Pyongyang’ın en son silah teknolojilerini sergilemesi bekleniyor. – PYONGYANG

sabanozuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu