Teknoloji

Merkezi Video İzleme Platformu ile çok lokasyonlu işletmelerde verimlilik ve performans artışı

Özellikle çok lokasyonlu işletmelerde Merkezi Görüntü İzleme Platformu

Kurumların mevcut görüntü izleme yatırımlarını daha verimli yönetmelerini ve daha uygun performans almalarını sağlar.

 

Günümüzde video gözetim sistemleri, elektronik güvenlik analiz departmanında en çok yatırım yapılan teknolojilerden biridir. Özellikle çok lokasyonlu işletmelerde her noktadan en yüksek verimi almak ve hiçbir şeyi kaçırmamak için görüntü takip sistemi kurulumunun en baştan gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uzmanlar tek bir marka ile ilerleyip tüm lokasyonları tek bir yönetim yazılımı üzerinden yönetmeyi önerse de kurumlar çoğu zaman farklı lokasyonlar için farklı markaların analizlerini tercih etmektedir. Bu durumda analizlerin merkezileştirilmesi ve tek merkezden yönetilebilmesi gerekmektedir. Bu nedenle özellikle çok lokasyonlu işletmelerde Merkezi Görüntü İzleme Platformunun tercih edilmesi kurumların mevcut yatırımlarını daha verimli yönetmelerine ve daha iyi performans elde etmelerine olanak sağlamaktadır.

 

Envanteri yönetme

Securitas Teknoloji Pazarlama Müdürü Pelin Yelkencioğlu, tüm görüntü izleme sistemlerini markadan bağımsız yönetebilen tek platform olan Merkezi Görüntü İzleme Platformu’nun tüm kamera ve kayıt cihazlarının yönetimini sağlayarak verimliliği artırdığını söyledi. Platform, çok lokasyonlu işletmelerde hangi cihazların hangi noktada olduğunu takip ederek envanteri yönetir. AHD veya IP tabanlı güvenlik kamerası teknolojileri fark etmeksizin, güvenlik senaryolarını ve bu senaryolar nedeniyle oluşan alarmları anlık olarak görüntüleyebilir ve hepsini tek bir platform üzerinden sunabilir. Örneğin; Görüntü takibi yapılan bir mağazada POS entegrasyonu yapılarak şüpheli işlem veya kayıpların önüne geçilir ve kasiyer iade sürecinin saatini işaretleyerek alarm oluşturur. İşlem anının görüntüsüne hızlıca ulaşma ve izleme imkanı verir.

 

Marka bağımsız denetim kabiliyetine sahiptir

Yelkencioğlu, özellikle çok lokasyonlu ve kamera sayısı fazla olan işletmelerde donanım arızalarının farkında olmanın güvenlik sistemleri için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu platform kendisine bağlı tüm kamera ve kayıt cihazlarının sağlık durumlarını kontrol ediyor. Markadan bağımsız olarak kameraların görüntü alıp almadığını, kayıt cihazının kayıt yapıp yapmadığını veya ağa bağlı olup olmadığını ve hatta kayıt cihazlarındaki depolama cihazlarının sağlık durumunu kontrol etme imkanı sunar. Sistemde tanımlanacak senaryolara göre ilgili ekiplere otomatik SMS/e-mail bildirimleri yapılabilmektedir.”

 

Zamandan ve maliyetten tasarruf edin

Farklı marka imaj izleme sistemlerinin kullanıldığı çok lokasyonlu kurumlar için sistemlerinin konfigürasyonlarını yönetmek ve kontrol etmek bir başka zorluk… Bu ayarların marka bazında farklı arayüzlerden yapılması gerekiyor. Merkezi Görüntü İzleme Sistemi Platformu, donanımın bulunduğu yere gitmeye veya farklı yazılım platformlarına girmeye gerek kalmadan; Tüm kayıt cihazlarının ve kameraların uzaktan sürüm güncellemelerine, tarih-zaman programlamasına, kayıt yedekleme zamanlarına ve kullanıcı yetkilendirmesine olanak sağlar. Böylece kullanıcılar herhangi bir fiziksel müdahale olmaksızın bu işlemleri platform üzerinden sağlayarak zamandan ve maliyetten tasarruf etmektedir.

 

Video gözetim sistemleri, kullanıcı yetkilerinin doğru bir şekilde tanımlanmasının çok değerli olduğu sistemlerin ortasında yer almaktadır. Görüntülere yalnızca yetkili kişilerin erişebilmesi kritik olduğundan, gerçek kullanıcıların görüntüleri doğru yetkilendirme ile görüntüleyebilmesi, inceleyebilmesi ve bu kontrollerden doğru raporlar alabilmesi sağlanmalıdır. Merkezi Görüntü İzleme Sistemi Platformu sayesinde kullanıcı yetkilendirmelerini merkezi bir sistemden yapmak, hangi kullanıcının platformda hangi işlemleri gerçekleştirdiğinin izlenmesi, yetkileri kaldırılan veya artırılan kullanıcıların anlık olarak güncellenmesi çok kolay ve hızlı hale geliyor.

 

Hata olasılığı en aza indirilmiştir

Raporlama sistemlerinin güvenlik sistemlerindeki işlemler kadar değerli olduğunu hatırlatan Pelin Yelkencioğlu, “Raporlardaki eksik veya yanlış bilgiler tüm güvenlik sisteminde zafiyet yaratacağından, tüm sistemlerin ortak bir platformda yer alması ve tek bir raporlama aracı ile veri çıktısı alınması, hata olasılığını en aza indirin. indiriyor” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu