Haber

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Bilardo Sporcularına Destek

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi, ilçedeki yerel sporcuların becerilerini geliştirmek ve sporu yaygınlaştırmak amacıyla sporcu ve antrenörlere destek vermeye devam ediyor.

Yenişehir ilçesinde tüm spor dallarına desteklerini sürdüren Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Beşikci, bu kez bilardo sporcuları ve antrenörlerine ekipman ve malzeme desteği sağladı. Theory Cue tabanı (radyal), Theory zonar şaftı (radyal), monstar yeşili (uç orta), Theory eldivenleri, dolgu ve tebeşir, eşofman ve formaların bilardo sporcularına dağıtımı hakkında konuşan Kaymakam Beşikci, Diyarbakır’ın özel bir ıstakası olduğuna dikkat çekti. Bilardo sporlarındaki yeri. .

Bilardo konusunda Diyarbakır’ın özel bir yeri olduğunu belirten Beşikci, “Diyarbakır’ın bilardo açısından özel bir yeri olduğu biliniyor. Dünya Artistik Bilardo Şampiyonları yetiştiren bir il olarak bilardonun çok değerli bir geleneği var. Bu geleneği sürdüren isimler ise; Dünya şampiyonumuz Hacı Arap Yaman. Türkiye genelinde 15 bin lisanslı bilardo sporcusu bulunurken, Yenişehir Belediyesi Spor Kulübün bu sporcular arasında değerli yetenekleri var. “Kulübümüz sporcuları Türkiye Bilardo Şampiyonası 2. Ayak’ını başarıyla tamamlamış olup, Vedat Yılmaz Türkiye 13’üncü, Kenan Tan Türkiye 79’uncu, Caner Durdu Türkiye 82’nci ve Baran Suna Türkiye 270’inci olmuştur.” dedi.

Lisanslı sporculara da gönüllü eğitim verildiğini belirten Beşikci, “Kulübün 3. Kademe Antrenörü Baran Suna liderliğinde 10-55 yaş arasındaki lisanslı sporculara gönüllü eğitim veriliyor.” – DİYARBAKIR

yildirim-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu