Haber

ABD’de Cumhuriyetçiler göçmen meselesini protesto etmek için Teksas-Meksika sınırında konvoy düzenledi

ABD Lideri Joe Biden’ın güney ucundaki yasadışı göç meselesiyle baş edemeyeceğini düşünen Cumhuriyetçiler, yüzlerce tır ve treylerden oluşan konvoyla Teksas-Meksika sınırında protesto eylemi düzenledi.

ABD yönetimi ile Teksas yönetimi arasındaki sınır güvenliği krizi devam ediyor. Biden yönetiminin halihazırda yürürlükte olan göç hükümlerini uygulamayı reddettiğini ve ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmenlerin toplu olarak serbest bırakılmasına izin verdiğini savunan protestocular, dün Teksas-Meksika’nın sonundaki Quemado bölgesinde toplandı. “Sınırımızı geri alın” başlıklı gösteriye en az 100 tır ve tırdan oluşan konvoyla katılan Amerikalılar, sınıra dikenli tel ve duvar inşa edilmesini desteklediklerini ve insanların ülkeye yasal olarak gelmesini istediklerini söyledi. ABD bayrakları taşıyan protestocular, “Cennetin duvarları var, cehennemin sınırları açık”, “Federal hükümet yolunu kaybetmiş. Görevleri ABD’yi korumak” ve “Sınırlarımızı korumak” yazılı pankartlar taşırken, Trump’ı destekleyen çok sayıda mesaj da vardı. alanda.

İşler nasıl başladı?

ABD’nin Teksas Valisi Greg Abbott, Federal hükümeti sınır güvenliği konusunda yeterli önlem almamakla suçlayarak, sistemsiz göçün yoğun olarak yaşandığı Teksas’ın güneyindeki Rio Grande Nehri boyunca caydırıcı önlemler aldı. Abbott, Meksika ucunun dikenli tellerle ve çeşitli bariyerlerle güçlendirilmesini emretmişti. Bu olayın ardından Biden hükümeti, sınırdaki bariyerlerin tehlikeli olduğunu ve zor durumdaki göçmenlere yapılacak yardımları engelleyeceğini öne sürerek ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu. Yüksek Mahkeme kabloların ve diğer engellerin kaldırılmasına karar verdi. Abbott, mahkeme kararına rağmen sınırda tel çekmeyi sürdürürken Trump, “İsteyen tüm eyalet hükümetlerini, yasa dışı göçmenlerin girişini önlemek ve onları sınırın ötesine geri göndermek için Teksas’a korumalarını görevlendirmeye çağırıyoruz.” dedi. Trump’ın yardım çağrısının ardından 25 eyaletin Cumhuriyetçi valisi Teksas’a destek sözü verdi. – Teksas

haber-ipsala.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu