Haber

Stormy Daniels ilk kez konuşuyor: ‘Trump artık dokunulmaz değil’

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a karşı açılan ceza davasını yöneten eski porno oyuncusu Stormy Daniels, Trump’ın 4 Nisan’da Manhattan’da mahkemeye çıkmasının ardından ilk kez ABD basınına konuştu. “Trump’ın bana karşı işlediği suçlardan dolayı hapsedilmesi gerektiğini düşünmüyorum” diyen Daniels, “Kral tahttan indirildi. Trump artık dokunulmaz değil” dedi.

The Guardian’ın haberine göre Fox Nation’dan Piers Morgan’a bir buçuk saatlik röportaj veren Stormy Daniels’a Morgan tarafından “Trump’ı mahkemede görmek size nasıl hissettirdi?” Ben tutulmaz diye düşündüm” diye yanıtladı.

‘GERÇEĞİ SÖYLEYEN TEK KİŞİ BENİM’

Daniels, “Kral tahttan indirildi. Artık dokunulmaz değil. Görev tanımınız ne olursa olsun, başkan olsanız da olmasanız da kimse muaf olmamalı. Eylemlerinizden sorumlu tutulmalısınız.” Davanın kabul edilmesi halinde ifade vermeye hazır olduğunu söyleyen Daniels, “Saklayacak bir şeyim yok. Doğruyu söyleyen tek kişi benim” dedi.

Ne oldu?

Stormy Daniels, 2016 yılında Trump’a karşı cinsel çekiciliği olduğu iddiasıyla “sessiz kalması” için 130.000 dolarlık bir ödeme için bir mutabakat zaptı imzaladığını söyledi. Trump, Daniels’ın iddialarını reddederken, 2016 seçim kampanyasından önce Trump’ın avukatlığını yapan Michael Cohen, Daniels’a Trump adına kendi hesabından 130 bin dolar ödediğini doğruladı. Cohen, Trump şirketlerinin daha sonra kendisine yaklaşık 420.000 $ ikramiye ödediğini iddia etti.

Aralık 2018’de Trump’ın seçim kampanyasına yönelik soruşturmada “yalan söylemek” ve “vergi kaçırmak” suçlamalarıyla tutuklanan Cohen, mahkemede 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezasını çekmek üzere Mayıs 2019’da Otisville’deki federal hapishaneye gönderildi. O yıllarda federal savcılar Trump hakkında herhangi bir soruşturma başlatmazken, Manhattan Bölge Savcılığı ‘huzur payı’ ödemesi olarak bilinen ödemeyi başlattı. Savcılığın söz konusu ödemenin hukuki durumunu seçim kampanyası çerçevesinde incelediği ve ödemenin şirket kayıtlarına nasıl yansıdığı belirtildi.

Hakkında ceza davası açılan ilk eski ABD başkanı Donald Trump, 4 Nisan’da Manhattan Ceza Mahkemesi’ne teslim oldu. Mahkemeye geldikten sonra Trump, hakkındaki suçlamaları dinlemek üzere gözaltına alındı. Kendisine yöneltilen 34 suçlamanın hepsini reddeden Trump, mahkemeye çıktıktan sonra Manhattan Ceza Mahkemesi’nden ayrıldı. Duruşmanın ardından bir açıklama yapan Trump, New York Başsavcılığı’nın kendisine yönelttiği suçlamaların “seçime müdahale” olduğunu savunarak, “Amerika’da böyle bir şeyin olabileceği hiç aklıma gelmezdi” dedi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu