Haber

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2023 SECAP Uyum Eylemleri Geliştirici Ödülü’ne layık görüldü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “2023 SECAP Uyum Eylemleri Geliştirici Ödülü”ne layık görüldü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Doğa ve iklim dostu, çevre dostu projeleriyle adını dünyaya duyuran Büyükşehir Belediyesi’nin, uyguladığı doğa bazlı analizler sonucunda ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Sürdürülebilir Güç ve İklim Eylem Planı (SECAP) Avrupa Batı Balkanlar ve Türkiye Belediye Başkanları Konvansiyonu Projesi’nin bir modülü olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ödülünün, Proje Ekip Lideri Daiva Matoniene tarafından 2017’de takdim edildiği belirtildi. Tören İstanbul’da düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin kentin gelişmesinde ve uyumlaştırılmasında etkin rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada, imzaladığı Liderler Anlaşması ile sera gazlarını yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt eden ve bunun için 2030 yılını hedefleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü’nün, 8 aylık SECAP Kapasite Geliştirme Eğitimini başarıyla tamamladığı kaydedildi. Bu hedef doğrultusunda sertifika almaya hak kazandı.

“Büyükşehir ekibi bu sınavda gösterdiği başarıdan dolayı ‘Mavi Kelebek’ ödülüne layık görüldü. Bu iki ödül, şehrin iklim değişikliğiyle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha kanıtladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi bölgesel ve uluslararası alanda örnek bir örnek. doğaya ve çevreye duyarlı projeleriyle aynı seviyede.” “Örnek olarak dikkat çekiyor. Kent, duyarlı yönetim sistemiyle iklim değişikliğiyle mücadelede konumunu güçlendiriyor.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, “Çevre dostu projelerimizin ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik adımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Bugün aldığımız bu ödül, Sakarya’nın Türkiye’ye örnek olduğunun bir göstergesidir. Bu alanda dünya çapında destek veren ekibime, tüm organizasyon yöneticilerime ve hemşehrilerime şükranlarımızı sunuyorum.” .” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu