Teknoloji

Optik medya henüz ölmedi: Blu-ray’in varisi “1 TB 3 dolar olacak” iddialarıyla geldi

Günümüzün çevrimiçi akışı, fiziksel medyayı (DVD ve Blu-ray) ilgi odağından çıkarıp nostalji dükkanlarına itmiş olabilir, ancak 2022’de kapsamlı bir şekilde ele aldığımız bir girişim olan Folio Photonics, bu eğilimi değiştirmek ve yeni bir pazar açmak istiyor. optik medya: Kurumsal.

Folio Photonics’in CEO’su Steve SantamariaTechRadar Pro ile yapılan bir e-posta görüşmesinde şirket, ilk sürücüsünün kapasitesinin ” disk başına 1 TB’a kadar ” ve 10 yıl sonunda 10 TB+ kapasite hedefliyor. Bu nedenle, harici sabit disk sürücülerinizi veya SSD’nizi yedeklemek için yalnızca birkaç tanesine ihtiyacınız olacak ve bu da onu bulut depolama için mükemmel bir tamamlayıcı haline getiriyor.

Başlangıç, medyanın TB başına yaklaşık 3 ABD dolarına mal olacağını açıkladı ve bu da tek bir diskin fiyatını 3 ABD Doları olarak belirledi. Travis Johnston, Pazar Stratejisi Müdürü, Folio Photonicsözellikle, “Gerçek teknik özellikler henüz yayınlanmamış olsa da, bu yeteneğin ve önerilen fiyat noktasının, malzeme/üretim yeniliklerimiz nedeniyle oldukça ulaşılabilir olduğuna inanıyoruz.”dedim.

Karşılaştırma için, tek bir boşluk 25GB BD-R Bluray50’lik paketler halinde satın alındığında kaydedilebilir ortamın maliyeti 0,40 ABD dolarından daha düşüktür. Bu, TB başına 16 ABD doları veya Folio Photonics’in birinci nesil eserler için öngördüğünün 5 katından fazladır.

Folio Photonics’in optik disk sürücüsü (ODD) için maalesef en azından başlangıçta 3.000 ila 5.000 ABD Dolarıaralığında yüksek bir fiyat talep etmesi bekleniyor.

Başarıya giden uzun yol

30 yıl önce, Philips, 8.495 dolar Düşük bir fiyata CDD521GN adlı bir masaüstü CD kayıt sistemi tanıttı. Dört yıl sonra HP, Surestore CD yazıcıyı 1/10 fiyata çıkardı ve bu yüzyılın başında bir CD yazıcıyı 100 doların altına alabiliyordunuz.

Folio Photonics ayrıca 2030 yılına kadar TB başına 1 dolardan daha düşük bir fiyata 10 TB ortam satmak istiyor; bu, ne LTO’nun ne de HDD’nin aynı zaman diliminde ulaşamayacağı sembolik bir temel. Folio Photonics’in belirttiği gibi, ticari disk ve sürücülerin kullanılabilirliğinin yalnızca 2026’da olması bekleniyor. İlk kurumsal ölçekli optik veri depolama çözümüTüketici pazarından çok daha avantajlı olan veri merkezi ve hiper ölçekli pazar olarak adlandırdığı veri merkezi ve hiper ölçekli pazarın olası müşterileri olduğu için şu anda o noktada değiliz.

sarayajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu