Haber

Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız zafer gösterecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk’te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çelik, 28 Mayıs’taki 2. tıp seçimine giden süreci takdirle karşıladı.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bir zafer ortaya koyacaktır”

“Yani belli yerlerde oylarımız düştüyse vatandaş bize şu talimatı verdi, siz bizimle daha çok paylaşacaksınız, daha çok anlatacaksınız. mevcut cumhurbaşkanımızın siyasi çizgisi kesin bir zaferi ortaya çıkaracaktır.Rakam vermiyorum ama analiz yapıyorum.Burada esas olarak sınır nerede kuruldu?Türkiye’yi yönetme kapasitesiyle yönetemeyecek bir tablo.Muhalifler gidişatı değiştirmek istiyor. linç kampanyasıyla vatandaş.Biz sandıkla değerlendirme yapıyoruz.Birçok ünlü analist ve kamuoyu araştırma şirketi bunun tersini tahmin etti.Biz ‘alan başka bir şey’. ‘Biz diyorduk’ diyorduk.

Sinan Oğan röportajı

“Sayın Sinan Oğan ile Cumhurbaşkanımızın görüşmesi kendi aralarında geçti. Çok sıradan bir görüşme. Onlar açıklama yapmadan biz bir şey söylemeyiz. Sinan Bey pazartesi açıklama yapacak. Oylara bakıyoruz sandıktan.” sandık sandığa Tek vatan tek bayrak Ogan Bey’in oy aldığı çok yakın bir seyirci kitlesi olduğunu görüyoruz Oğan’a oy veren seyircinin Cumhurbaşkanımızın siyasetine çok daha yakın olduğunu ve benimsediğini görüyoruz. Bize karşı ittifakın atıldığı konulara daha uzak ve zıt yaklaşımların olduğunu değerlendiriyoruz.Tabi herkesin kendi takdiri.Pazartesiyi bekleyeceğiz.Siyasi değerlendirme, müzakere, pazarlık başka şeyler. Yakınınızla görüşüyorsunuz, dışarıdaki insanlarla pazarlık ediyorsunuz, saha oluşturulduğunda esasen orta noktaya geliyorsunuz, bunu açık ve net olarak söyleyebilirim, kabinenin nasıl oluşacağı Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Açıklama yok, açıklama olunca konuşmak gerekiyor. Bir taraf siyasi pazarlık istiyor, diğer taraf istemiyor diye bu haksızlık olmamalı. Ogan Bey aslında pazarlık yapıyor. Ancak Sayın Oğan’a oy verenlerin hassasiyet odağı gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanımızın politikasıyla örtüşüyor. CHP’liler muhtemelen böyle düşündüler. Muharrem İnce çekilince oylar bize gelecek. Seçme takdiri çok faktörlü bir şeydir. Örneğin bir seyirci kitlesini ya da size oy veren kısmı ilkelere yakınlığıyla taşıyorsunuz. Sandıklara baktığımızda kimin nereden oy aldığını görüyoruz. Sayın Oğan’a oy veren vatandaşlarımız, siyasi yaklaşımları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi yaklaşımına çok yakındır.”

“Göçmenler Suriye ile normalleşince geri dönecek”

“O zaman güvenli bölge oluşsaydı bugünkü göçmenler güvenli bölgede kalırdı. Bu olmayınca insanlar sınırda durdu. Ölümden kaçanlara kucak açtık. Türkiye’nin bir göç politikası var. Suriye ile olan normalliğe bağlı olarak döner. Hiçbir şekilde otobüsü doldurup gönderemiyoruz. Azeri aydınlar geçmişte” “Bizi göndermeyin” demişti o dönem CHP yönetimi. Dinlenmediler ve öldürüldüler. Oradaki iç savaş şu anda devam ediyor. Türkiye’nin Suriye rejimiyle normalleşmesi belli bir aşamaya geldiğinde, formüller konuşulurken, o insanların hayatları garanti altına alındıktan sonra burada durmaya gerek yok. Kılıçdaroğlu, ’10 milyon daha göçmen alacaklar’ dedi. Öyle bir şey yok. Türkiye’nin bir yenisini daha kaldıracak kapasitesi yok diye açıklama yaptık. Kimseyi ölü bırakmadık.”

“Türkiye demografik tehdit altında değil”

“Böyle gitmeyecek. Suriye tarafında yaptığımız briket evler, oradaki insani şartlar geri dönüşleri hızlandırıyor. Onurlu ve gururlu olmaya teşvik ediliyorlar. İnsanları namluların önüne atmıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun söylediği yalandır.’Ertesi gün bunları TIR’a yükleyeceğim’ dediğiniz zaman büyük bir insani felakete sebep olursunuz. İmza attınız. Büyük bir hoşgörü ve sahiplenme ile yapıldı. Tabii ki sitemler var. Bir yerden sitemler var, çözüm talepleri artıyor.Türkiye’nin demografik tehdit altına girmesine asla izin vermeyeceğiz.Bunlar burada sonsuza kadar kalmayacaklar.Türkiye bir ülkedir.Göçmen kampı değil Avrupa,Yunanistan. bu testi geçemedi. Kendi vatandaşlarımızın sesine kulak verelim ve bunu insani bedeller gözeterek ve ahlaki bir şekilde yönetelim.”

“Kılıçdaroğlu artık geçersiz milliyetçilik üretti”

“Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımızın en çok üzerinde durduğu konu bize karşı ittifakın terörle saf tutmamış olmasıydı. Gittiğimiz her yerde bu konuşuldu. Buna izin vermememiz söylendi. Biz de konuşuruz, gittiğimiz beldenin meselelerini konuşuyoruz, seçimden sonra oylarımız nereye düştü, oylarımızı nerede kaybettik, nerede kuruduk, kıymetini biliyoruz, şu anda sandık sandığına kıymet veriyoruz. En sevmediğimiz kelime rehavettir.Vatandaşımızın sahiplenme duygusunun daha güçlü bir şekilde devam ettiğini görüyoruz.Muhalefet o gece de zaferini ilan etti.İki belediye başkanı çıkıp kendilerini Cumhurbaşkanı adına konuşan şahıs ilan ettiler. Demokratik pratiğe aykırı olmasına rağmen Kılıçdaroğlu artık sahte milliyetçilik üretmeye başladı… Ona öyle söylediler.”

“İlk gün ne gördüysek sandıktan o çıktı”

“Aday tanıtım toplantısı yaptık ve hep birlikte illere dağıldık. İlk gün sandıktan ne çıktıysa onu gördük. Arkadaşlarımız vatandaşımızın çok büyük destek ve teşvikleri olduğunu söylüyorlardı. İkinci tipte kaldı. çok küçük bir yüzde ile. Küçük bir farkla da olsa 50’yi geçebileceğini düşündük. Birçok farklı ilde vatandaşlar telefonla görüştüler, genel kanaatimiz dayanılmaz bir siyasi saik olduğu yönündeydi.”

“Önümüzdekiler masayı bile yönetemedi”

“Depremde bütün devlet bölgeye akın etti. Müthiş bir emek ve organizasyonla kurumlar 24 saat çalışır durumdaydı. Bunu vatandaşlarımız gördü. 20 yılda çok ekonomik sıkıntılar yaşadık, vatandaşlarımız. nasıl atlattığımızı gördüler.Bizden önce masayı bile yönetemediler.Masadakilerden biri özelleştirme sürecini savunuyor,diğeri ihanete uğruyor.Birileri Suriye siyasetini savunuyor ve yanlış buluyor.Böyle bir şey yok. Sonuçta burada Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyen bir görüş birliği var.Cumhurbaşkanımızın 20 yıllık pratiği ortada.Sorunlara nasıl yaklaştığı belli.İttifakımızdaki farklı siyasi partiler bunları desteklerken Cumhurbaşkanımızı desteklediler. siyasi uygulamalar. kolay aday diyor, 300 milyarı buldum diyor, masadaki obur ‘bu gerçekçi değil’ diyor.”

“Bu kadar yeteneksiz bir tablonun çıkmasını beklemiyordum”

“Baktığınız zaman ilk kez bir savaş var. Rusya adına tweet atıyor. Cumhurbaşkanlığına adayım diyor. Bunda bir şey varsa devlet kurumları harekete geçsin. Buna karşı çıkmak bizim görevimiz. Biz duyduk diyoruz.Libya’da bir anlaşma yapıyoruz.Türkiye’nin yasal kabul ettiği şeyle yapıyoruz. Hafter’den bahsettiği ve laik olduğunu söylediği ortaya çıktı. Azerbaycan’da Karabağ’ı anarken Türkiye’nin oraya cihatçı gönderdiği söylendi. Böylesine beceriksiz bir tablonun ortaya çıkmasını beklemiyordum. 2 yıldır toplantı yapıyorlar, kağıda yazmak siyaset değil.”

“Terör örgütü bu seçim sürecinde ‘Ben oyuncuyum’ diyor”

“Çözüm sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Silahlarını gömsünler’ dedi. Bugün ortaya çıkan tablo nedir Kılıçdaroğlu bir yeri ziyaret ediyor Yanındaki kişi direk PKK propagandası yapıyor ve bir şey söylemiyor HDP’li biri bize geldiğinde verilen sözleri açıklasın diyor. yeniden kurulacak, terör suçluları serbest bırakılacak.Adayın böyle bir temeli kabul etmediğini söylemesi gerekmez mi?Bugün Suriye PKK Eşbaşkanı PYD bize karşı olanın kazanacağını söylüyor.Terör örgütü Ben bu seçim sürecinin aktörüyüm diyor, önergeye karşı çıktınız, sınırımızın dibine kadar gelip o paçavrayı asmaya çalıştılar, bu operasyonlarla süpürüldüler, çıkıp diyor ki, ‘Meclise girdiğimizde. , PKK’yı silahsızlandırmaya çağıracağız.’ Bunu şaka gibi kullanıyorlar.Uzun süre bu kesimler ‘siyasi katılma yolları kapanınca terör örgütü ortaya çıktı’ dediler.Peki siyasi katılma süreci açılınca ne oldu? türkiye’de terör örgütünden daha radikal konuşan siyasi örgüt.siyasetin legal alanında soruna hukuki biçimde katkı sağlamak istiyorsanız muhatap sizsiniz. o legal siyaset arenasına katılma hakkını propaganda yapmak için kullanıyorsa Terör örgütü olması doğal olarak kabul edilemez.”

“Vatandaşlarımız benim serencamımı Suriye’de gördü”

“Cumhurbaşkanımız dünyanın demokratik yollardan seçilmiş liderleri arasında en deneyimlisidir. Bir ülkenin karşısına çıkma tecrübesi vardır, o ülkenin kapılarını açma tecrübesi vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti’yi taze tutan onun kendisidir. Şartlar değiştiğinde siyaset üretebilme yeteneği. Arap devrimlerinin geleceğini gördük. Onu istedik.” ki devletler reformlar yaparak bu devrime hazır olsunlar. Cumhurbaşkanımız Suriye’de seçime gidin, sağlıklı bir nüfus sayımı yapın diyordu. ABD ne diyordu o zamanlar ‘Bir haydut devletle görüşüyorsunuz’. Amerikan temsilcisi arkamızdan ayrıldı. Orası iç savaşa, rejim katliam makinesine döndü. O döndü.

“Bu çizgi Kürt vatandaşlarımızla ilgili değil”

“Terör örgütünden bahsediyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu ‘Kürt aleyhine konuşuyorlar’ diyor. Kürt vatandaşlarımız bunu asla kabul etmez. Demokratik hak ve özgürlükler açısından tüm standartlar yerine getirildi. HDP, Kürtlerle ilgili sorunlara atıfta bulunuyor. PKK burada önce terör örgütü var sonra siyasi parti onun uzantısı çıkıyor demokrasiye ve katılıma değer vermesi gerekenlerin demokrasiyi kullanarak terör örgütünü yok etmek için meşrulaştırdığını tüm süreçte gördük. hukukun üstünlüğü. Demokrasi ve Cumhuriyet meşruiyeti içinde var olan insanlarız. Terör insanlığın en aşağılık ayıbıdır. Buradaki siyasi aktörlerin izlediği çizgi budur. “Bu bizim Kürt vatandaşlarımızla ilgili bir sınır değil. PKK terör örgütüne yardım etmek istedikleri sınır burası. Hangi partiye oy verirse versin her vatandaşın oyu değerlidir. Emeğimiz vatandaşlarımıza sınır değil. Buna oy veren vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. Hangi partiye oy verirlerse versinler varoluş sebebimiz vatandaşımızdır. Biz parti liderleriyiz ve bu zihniyetle mücadele ediyoruz.”

“Kılıçdaroğlu ‘Bana bu desteği veren siyaset biçimini reddediyorum’ demeli”

“Terör örgütü ‘Tek amacımız Erdoğan’ın gitmesi’ diyor. Teröre karşıyım diyor ama bu konuda sessiz kalıyor dediğim gibi keşke terör örgütü açıklama yapsaydı ama terör örgütünün açıklamalarını taşıyan bir siyaset var ortada bir alan olduğu net bir şekilde görüldü. Bunun üzeri örtülmek isteniyor.”

Hüda Par’ın açıklaması

“Cumhurbaşkanımızın ana mottosu tek vatan, tek millet, tek devlet. Biz koalisyon yapmıyoruz. Onun için her siyasi partinin verdiği takviye bu ilkelerin verdiği takviyedir. ‘Konuşmadık’ diyorlar. Teröristin heykelini dikmekle ilgili’. Bayrakla ilgili, yeminle ilgili. Bizim bir derdimiz yok, meclise gelip yemin edeceğiz’ diyorlar.”

“Bu süreç, devletin genetiğinde veya milletin doğasında bir değişim süreci değildir.”

“Silah bırakmak için analiz sürecinde kararsız bir tavır sergilediler. Yıllarca bunlar yapılır denildi. Cumhurbaşkanımız büyük bir kararlılıkla bu iradeyi ortaya koydu. Bu süreç devletin genetiğini değiştirme veya devletin genetiğini değiştirme süreci değil. milletin tabiatıdır.Terör örgütüne silah bırakma sürecidir.Bu siyasi sınırın Kürt sorunudur.Bunun getirdiği belayı PKK sorunu olarak kodlayarak beraberinde getirmektedir.”

“Milletin iradesini ipotek altına almaktır”

“İkili seçim gecesi kameraların karşısına çıktılar ve ’13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu adına konuşuyoruz’ dediler. Nüfus sayımı devam ediyor, bu resmen halkın iradesini ipotek altına almaktır, ‘Kazandık’ CHP’nin olmayan verilerini tüm Türkiye’ye kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.”

“Toplumun önüne konan çerçeve yok”

“Ne diyorlar şimdi? Kendi sistemleri çöktü, veriye giremediler. Peki o gece insanları kışkırtma çabası neydi? Cumhurbaşkanı ilan etmek göreviniz miydi? CHP bizim rakibimiz olabilir, asıl parti, kurumsal bir geleneğe sahip. Zihniyet olarak zıt taraflardayız. “Bir genel başkan yardımcısı var, partinin bir sözcüsü var. Düşünebiliyor musunuz, iki belediye başkanı kendi kendilerine CHP’ye kayyum atanıyor. Burada sorun siyaset değil, bu siyaset karşıtlığı. Toplumun önüne getirilen siyasi bir çerçeve yok.”

“Baykal Bey’in dönemini de biliyoruz”

“Rakiplerimizi konuşma nezaketinin sonunu çizmek bana zor geliyor. Bu süreç Cumhur İttifakı’nın kalıcılığını daha da pekiştirdi. CHP’de statüko korunacak mı, korunmayacak mı? Tartışma uzun süredir devam ediyor. şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, adaylığının garanti altına alınması karşılığında partilere milletvekili oldu.Sonuçta CHP seçmeniGeç Baykal dönemini de biliyoruz.Sayın Baykal’ın terör sorununda kesin ve kararlı bir tavrı vardı.İşte budur. bu sürüklenmeye bu kadar izin verilen tek dönem.”

Babacan’a yorum yap

“Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan üslupla AK Parti’ye karşı kullanılan üslup elbette bir araya gelemez. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde tabii ki bir araya gelmemiştir. Bu noktaya geldikten sonra bir önerme yerine diliyorum. Parlamenter sistem yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuvvetler ayrılığına, dengeye dayalıdır” diyen Erdoğan, “Millet sistemi gelip oturacak olsa bazı eleştirilerle bu konuşulmalı. Meclisteki parlamenter sistemi güncellemek için kurul kurulduğunda biz AK Parti olarak zamanında tekliflerimizi verdik. CHP bunu hiçbir zaman zamanında vermedi. Parlamenter sistemi güncelleyelim dediğimizde direndi. Başkanlık sistemine geçtiğimizde bu kez parlamenter sisteme geçildi.”

“Vatandaşların gözünde tepki yok”

“Sandıktan çıkan iradeyi beğenmeyenler bu ülkede başbakanı, bakanları katlettiler. Burada güvence altına alınması gereken, sistem vatandaşın iradesine komplo kuramaz. Biz sandıkların açılmasından bahsediyoruz. Ayasofya.Toplumsal bir talep oluşturuldu ve siyasi bir karar alındı.Bunu rejim tartışmasına dönüştürmek istiyorlar.Vatandaş nezdinde bir cevap yok.Bizim “Kodlarımızda çok fazla bir değişiklik yok. Darbe girişimi, Gezi ve benzeri olaylara karşı bir duruş geliştirdik. Buradaki ilke vatandaş getirir, vatandaş alır” dedi.

“Toplum demokrasiyi istediği gibi kullanır”

“İkinci cinsiyet tatili açıklandıktan sonra vatandaşlarımızla iletişime geçiyoruz. Burada vatandaşlarımız rehavete kapılmasın. Seçim seçimdir. Vatandaşlarımızda daha güçlü bir sahiplenme duygusunun filizlenmeye başladığını görüyoruz. Bugün 2. bayan arkadaşlarımız kadın hakları konusunda beni durdurdular tabi ki soracak yolda duracak siyaset demokrasi bu nimet olmanın tarafı bu toplum kendi iradesiyle demokrasiyi kullanıyor biz buna talip oluyoruz .”

“Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras”

“Türkiye’de kimse sandıkta vatandaşın iradesinin çalındığını söyleyemez. Her partiyi geziyorlar, propaganda özgürlüğü görüyorlar. Muhalefetin sürekli kullandığı, arkadaşlarımızın hiç çıkmadığı kanallar var. Güvenlik Seçim kültürümüzün yanı sıra seçim sistemimizin güvenliği de sınanıyor. O kadar çok miting aynı ki, “Genel olarak Türkiye’de şiddet rastgele hakim olamadı. Yöneticileri sandıktan belirliyoruz. Özgürce sandığa gidiyoruz ve bu sistem çalışıyor. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras budur.”

“Türkiye’nin seçimi tüm dünyayı ilgilendiriyor”

“Ekonomik yönetim sorunu Cumhurbaşkanımızın takdirinde. AK Parti bir çok seçimde kaybedince Alis tekrar mükemmeller diyarına dönecek diyorlar. O zaman kazanacağız diyen ama Türkiye’ye gelmeyen yatırımlar. Türkiye’nin seçimi tüm dünyayı ilgilendiriyor.Bugün tek sorunumuz ikinci tip bahsettiğimiz gibi büyük sorun.Geçmeyin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu