Haber

Kaftancıoğlu’nun “Yakalandınız” diyerek işaret ettiği AK Parti’linin kim olduğu ortaya çıktı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. AK Parti İBB Meclis Üyesi’nin istifa etmeden milletvekili adayı gösterildiğini belirten Kaftancıoğlu, “Yakalandınız. Acaba kasıt dışında ne diyeceksiniz. Gerekirse kişiyi ve belgeleri açıklarım. .”

MUSTAFA NAİM YAĞCI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kaftancıoğlu’nun işaret ettiği ismin İBB Meclis Üyesi ve AK Parti Ataşehir Belediye Meclisi üyesi Avukat Mustafa Naim Yağcı olduğu ortaya çıktı. Yağcı’nın İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olmasına rağmen milletvekilliği görevinden istifa etmediği öğrenildi.

“PARLAMENTO ADAYLIĞI DÜŞTÜ”

Konu İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. CHP Kümelenmesi’nin sorusunu yanıtlayan AK Parti İBB Meclis Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, “Milletvekili adaylığı ayrı bir süreç, istifa etmesi gerekiyor. Kazara istifa etmedi. Milletvekili adaylığı düştü” dedi. . Siyasi olarak gündeme getiriyorsunuz. Hukuka aykırı bir şey yok” dedi.

“BÜTÜN KURUMLARIN GÜVENİNİ YOK ETTİNİZ”

AK PartiGruptan yapılan açıklamanın ardından sosyal medyadan yeni bir açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Şaşırmadılar ve yine ‘yanlışlıkla’ dediler! yanlışlıkla listeye girmesi teknik olarak mümkün değil istifa etmeden milletvekili aday listesine nasıl girdi yasal değil.

Bu durumda İBB meclisinden yasaya uygun olarak istifa eden ve listelerde bile olmayan diğer 3 milletvekilinin ‘yanlışlıkla’ başvurduk deme hakları var ve milletvekili üyeliğimiz devam ediyor… Hepsini yok ettiniz. kurumlar, konseylerin ve yasaların saygınlığı. Düzelteceğiz!”

“PARLAMENTO ÜYELİĞİ AZALTILMALIDIR”

Kaftancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Aslında bir kişinin milletvekili listelerinden düşmesi sorun değil. Sorun şu ki, (doğanın aksine) istifa etmediğini söyleyerek hala meclis üyesi olarak büyükşehir kümesine giriyor. şey) Bırakılmalı!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu