Haber

İzmir’de okul sporları müsabakaları başladı

İZMİR (İGFA) – Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen maçların açılış töreni; Toplantıya İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Alsaç, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Eğitimciler olarak şehrimizdeki tüm gençleri spor yapmaya teşvik etmek, onları spor dallarına yönlendirmek bizim görevimiz. Gençlerimizi spora yönlendirerek onları sadece kötü alışkanlıklardan uzak tutmakla kalmıyor, aynı zamanda kendilerini yetiştirmelerine, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemize fayda sağlamalarına da yardımcı oluyoruz. Fizyolojik ve ruhsal güce sahip yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmayı hedeflediğimiz bu tür spor müsabakaları, sporcunun mücadele azmini ve dayanışma ruhunu ortaya koyarken, onlara yeni dostluklar kurmayı da öğretiyor. “Bizim için en büyük gurur sporcuların yüzündeki memnuniyeti görmek ve aynı heyecanı onlarla birlikte yaşamaktır.” dedi.

Yarışmalarda tüm antrenör ve sporculara başarılar dileyen Yahşi, misafir öğrencilerin İzmir’den güzel anılarla ayrılmalarını diledi. Konuşmaların bitmesiyle birlikte sporcuların heyecan ve dostluk dolu çabaları başladı. Voleybol Küçük Erkek maçları 8 ilden 8 okulun katılımıyla, Voleybol Küçük Kız maçları ise 9 ilden 12 okulun katılımıyla toplam 200 sporcu ve 40 yönetici ve antrenörün katılımıyla yapılıyor.

İzmir’in ev sahipliğinde 13 Şubat’ta başlayan 2023-2024 Okul Sporları Voleybol Küçükler Kız-Erkek Grup Maçları 16 Şubat’ta sona erecek.

celtikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu