Haber

İzmir’de Naylon Fatura Operasyonu: Milyarlarca Liralık E-Fatura ele geçirildi

İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen naylon fatura operasyonunda milyarlarca liralık e-faturanın yanı sıra senet, tahsilat makbuzu ve çek ele geçirildi. Operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Hatalar Şube Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Müdürlüğü ile “Vergi Kaçakçılığı” hatasına karşı ortak çalışma yapıldı. İzmir’in Bayraklı, Bornova, Buca, Karşıyaka, Karabağlar, Kemalpaşa ve Menemen ilçelerinde “Naylon Fatura” düzenleyerek vergi kaçırdığı ve bu nedenle devlete zarar verdiği tespit edilen toplam 19 şüpheliye dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Afyonkarahisar ve Manisa’nın yanı sıra.

Milyarlarca liralık e-fatura ele geçirildi

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 59 klasörde, çeşitli şirketler adına kesilen toplam değeri 10 milyar 978 milyon 367 bin 665 lira olan e-fatura, 2 milyar 500 milyon 987 bin 566 lira değerindeki 5 bin 745 adet dolu fatura ve 987 adet e-fatura yer aldı. toplam değeri 1 milyar 725 milyon 355 bin lira olan faturalar. Tahsilat fişi, toplam değeri 4 milyon 700 bin lira olan 40 adet çek, toplam değeri 5 milyon lira olan 500 adet farklı firmalara ait makbuz, 166 adet boş senet, 94 adet pul, 71 sayfa boş çek koçanı, 20 adet POS cihazı, 6 boş fatura. makbuz, çeşitli firmalara ait çeşitli makbuz ve çek kopyalarının bulunduğu 12 klasör, 1 adet tabanca ve 14 adet fişek, 1 adet av tüfeği ve 54 adet fişek ile çok sayıda suç unsuru içeren çeşitli belge, evrak ve belgeler ele geçirildi.

Operasyonlarda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. – İZMİR

onikisubathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu