Haber

İsveç ve Almanya dışişleri bakanları Stockholm’de ortak basın toplantısı düzenledi

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Billström ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsveç’in başkenti Stockholm’de ortak basın toplantısı düzenledi.

Billström, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlere de değinerek, “Bir hafta önce meydana gelen bu depremlerin yıkıcı etkileri oldu. Türkiye ve Suriye halkıyla dayanışma içindeyiz ve depremden etkilenen bölgelere odaklanıyoruz.” söz konusu.

Billström, Almanya gibi Avrupalı ​​ve uluslararası ortaklarıyla birlikte depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye halkına destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Türk yetkililer ve uluslararası ortaklarla yakın koordinasyon içindeyiz. BM gibi.” dedi.

Billström, ülkesinin NATO üyelik başvurusuyla ilgili olarak da Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan mutabakata sadık kaldıklarını ve anlaşmaya uyduklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock da İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik kriterlerini yerine getirdiğini savunarak, NATO’nun bu iki ülke ile daha da güçleneceğini söyledi.

Baerbock, Türkiye ve Macaristan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay vermesini beklediklerini dile getirdi.

Baerbock, Kuzey Akım doğal gaz boru sınırlarındaki sabotajı da değerlendirerek, “Boru hatlarının havaya uçurulması ciddi bir sabotaj eylemiydi. Ancak şu anda İsveç ve Danimarka başta olmak üzere çeşitli ülkelerde soruşturmalar sürüyor ve sonuçları belli olacak. Almanya’da bu olay, diğer ülkelerdeki yetkililerle birlikte Federal Başsavcılık tarafından yakından soruşturuluyor.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu