Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı adayları bağış ve yardım toplamak için döviz hesabı açabilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, CHP YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun gönderdiği dilekçede, cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye’de bağış ve yardım toplamak amacıyla döviz tevdiat hesabı açıp açamayacaklarına ilişkin karar verilmesinin istendiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri.

Başvurunun incelendiği kararda, Cumhurbaşkanlığı Adaylarına Yapılacak Yardım ve Bağışlar ile Adayların Mal Beyannamelerine İlişkin Usul ve Esasları Belirten 201 Sayılı Genelge’ye göre; adaylık kesinleştikten sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar, tüzel kişilerdir. Türk vatandaşı olmayan kişilerden ve gerçek kişilerden yardım ve bağış alamayacakları hatırlatıldı.

7 bin lirayı aşan yardım

Bir kişinin adaylardan her birine yapabileceği nakdi yardım miktarının, en yüksek memura yapılan ödemenin aylık brüt bedelini geçemeyeceği vurgulanan kararda, adayların 7 bin liraya kadar açtıkları kararda belirtildi. makbuz karşılığı nakdi yardım, 7 bin liranın üzerindeki yardımlar ise seçim hesabı olarak açtırdıkları ve YSK’ya bildirdikleri banka hesaplarına yatırılır. kabul edebileceklerini.

Bağış ve yardımların sadece seçim harcamaları için kullanılabileceğini hatırlatan YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların bağış ve yardım toplamak amacıyla 24.04.2007 tarih ve 24444 sayılı Genelge’deki asılları çerçevesinde döviz hesabı açmalarını uygun gördü.

YSK’nın bu kararı, 201 Sayılı Genelge’ye “Kambiyo Yardım ve Bağışlar” başlığıyla eklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu