Ekonomi

Borsa İstanbul güne yatay başladı

Investing.com – BİST 100güne %0,03 artışla 5150,24 puandan yatay açılışla başladı.

BIST 100 dünkü işlemlerde 5.014 – 5.173 puan aralığında hareket ederken gün sonunda %2.43 artışla 5.148.93 puanda kapandı. Borsa İstanbul’da yatay açılışın ardından ilk dakikalarda yaşanan hafif toparlanmanın ardından yön yeniden yükseldi ve BİST 100 5.200 puan bandına hareket etti.

Açılışta öne çıkan kısım çimento paylarının yüklenmiş olmasıydı. maden ürünleri olmaya devam ediyor. Maden işleri şubesi, anın prestijiyle güne %8,5’lik fiyat artışıyla başladı. daha sonra basit metaller, %5 değer artışına sahiptir. EmlakVe binaŞube ayrıca ortalamanın üzerinde bir fiyat artışı gördü.

günün ilk dakikalarında BaskıVe telekomünikasyon %1 bandında gerileme ile en çok satılan şube olarak kayıtlara geçti. açılışta Sanayi%1,3 yükselirken finans%0,14 oranında kısmi bir artış kaydetti. Hizmetbölüm yarım puan düştü.

BIST 100 endeksine ortasından açılışta dahil olan hisseler OYAKÇ, BENİM BUC’UMVe ISDMRtavan fiyata ulaşmak ÇİMSAVe ERBOSen çok yükselen hisseler OTKARVe AKŞA, %5’lik kayıpla en çok düşen hisse olarak kayıtlara geçti.

Dış piyasalarda Asya endeksleri karışık bir seyir izledi. ABD borsaları dün kapalıydı. Avrupa endeksleri ise satıcılarla hareket etti. Günün ilk saatlerinde Avrupa ve ABD vadeli endeksleri negatifti.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu