Yaşam

Bob Ross’un ‘Resim Sevinci’ programında yaptığı ilk tablo satışta

1983 yılında ABD’nin PBS Televizyonunda canlı yayınlanan ‘Resim Sevinci’ programının ilk bölümünde ressam Bob Ross’un yaptığı tablo 9,85 milyon dolara satışa sunuldu.

CNN’in haberine göre, programa katılan bir kişinin müzayedede satın aldığı ‘Walking in the Woods’ isimli yağlıboya tablonun, Ross tarafından Ocak 1983’te canlı yayında boyandığı biliniyor.

Bu yıl Minneapolis merkezli sanat galerisi Modern Artifact’e satılan bu tablo, 9.85 milyon dolara yeni sahibini arıyor.

Modern Artifact’in sahibi Ryan Nelson, ressamın resimlerine son yıllarda artan bir talep olduğunu vurgulayarak, “Bob Ross resimlerine olan artan talebin arkasındaki itici güç koleksiyonerler gibi görünüyor. Nostalji, sosyal medya ve halkın ilgisi” Sanatının arkasındaki kişiliğe olan ilginin artması onun şu anki popülaritesine katkıda bulundu.” “dedi.

Tabloyu satmak için sabırsız olmadıklarına dikkat çeken Nelson, “Bu gerçekten bir daha tekrarı mümkün olmayan, eşi benzeri olmayan bir tablo. Bunu bir müze ya da gezici sergiyle paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak istiyoruz” dedi. insanlar mümkün olduğu kadar heyecan verici bir sanat eserini görüyorlar.”

Ünlü ressam Ross’un rol aldığı ‘Resim Sevinci’ adlı program 1983-1994 yılları arasında PBS’de yayınlandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu