Haber

Banka müdürü zimmete para geçirmek için ‘uyuyan’ hesapları kullandı

ESKİŞEHİR’de şube müdürü olarak çalıştığı bankada 9 milyon lirayı zimmete geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Ayşe Pelin Üner’in (48) ‘uyuyan hesap’ olarak tabir edilen eski müşterileri tercih ederek kendi hesabına para aktardığı ortaya çıktı. 3 yıl boyunca internet bankacılığını çok sık kullanmadım.

Kentte bir banka şubesinde yönetici olarak çalışan Ayşe Pelin Üner, yetkisini kullanarak müşteri hesaplarından 9 milyon lirayı zimmetine geçirdiği teziyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üner’in tutuklanması ve zimmete para geçirmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Bankada hesabı bulunan müşterinin bilgisi dışında para transferi yapıldığını bildirmesinin ardından Üner’in sistemde yürüttüğü işlemler incelemeye alındı. Araştırmanın ardından, şube müdürü Üner’in yaklaşık 15 yıldır bankacı olduğu ve 3 yıldır ‘uykulu hesap’ olarak adlandırılan, internet bankacılığını sık kullanmayan yaşlı müşterileri tespit ettiği, parayı 4-5 farklı kişinin hesabına sonra da kendi hesabına aktarın. Banka yetkilileri zimmete para geçirme olayını İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Hatalar Şube ekipleri harekete geçerken, savcılık Üner hakkında yakalama kararı çıkardı.

Otomobiliyle kaza yapan Ayşe Pelin Üner’in Afyonkarahisar’a gitmek için kullandığı otomobille kaza yaptığı belirlendi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Üner, taburcu edilirken gözaltına alınarak Eskişehir’e getirildi. Üner, emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye getirildiği hakim tarafından tutuklandı ve ‘zimmete para geçirme’ suçundan çıkarıldı. EVDEN PARA KALDI. Polis ekipleri, Ayşe Pelin Üner’in evinde zimmetine geçirdiği 9 milyon liranın bir kısmını buldu. Üner’in zimmete para geçirmek için kullandığı banka hesapları da mahkeme kararıyla bloke edildi. Zimmete geçirilen para miktarının artabileceği kaydedildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, bankada görevli şube müdürü Ayşe Pelin Üner’in görevi gereği yetkisini kullanarak kendi sorumluluğuna para aktardığı belirtildi. Açıklamada, “Eskişehir’de özel bir bankada yönetici olarak çalışan kişinin, bankadaki görevinin getirdiği prestij ile yetkisini kullanarak, zanlı dün gözaltına alındı, bugün savcının ifadesinin alınmasının ardından ‘zimmete para geçirme’ suçundan tutuklandı, talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve Sulh Ceza Hakimliği’nde yapılan sorgusu sonucunda çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi.

saray-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu