Ekonomi

AB’de gaz fiyatları 7 ayın en düşük seviyesinde

Montel-Foreks’in haberine göre Hollanda’nın TTF merkezi Mart ayı vadeli işlem sözleşmesi, dün kapanışa göre 0,41 Euro düşüşle bugün son işlemini 25,03 Euro/MWh seviyesinde tamamladı.

Gün içerisinde kontrat son yedi ayın en düşük seviyesi olan 25,25 EUR/MWh’nin altına geriledi.

Birleşik Krallık NBP merkez eşdeğeri kontratı en son 0,89 puanlık düşüşle yüzde 61,30 seviyesinde işlem görürken, 17 Temmuz 2023’ten bu yana en düşük seviyesi olan 60,86’ya geriledi.

Piyasa katılımcıları, fiyatlardaki düşüşün nedeni olarak ılıman hava koşullarını ve düşük gaz talebini gösteriyor.

Almanya merkezli bir tüccar, “Sıcaklıklarda yalnızca önemli ve uzun süreli bir düşüş fiyatlara yardımcı olabilir, ancak ufukta böyle bir şey görünmüyor” yorumunu yaptı.

Montel Energy Quantified (EQ) iddialarına göre, Avrupa’nın en büyük gaz tüketicisi Almanya’da ortalama sıcaklıklar bu hafta 7,4 °C’den gelecek hafta 4,4 °C’ye düşecek. Ancak sıcaklık yine de mevsim normallerinin 1,9°C üzerinde seyredecek.

Polonya merkezli bir tüccar, “Mevcut düşüş yönlü temellerle birlikte, önümüzdeki ay 23,00 Euro/MWh civarında bir teknik desteğe doğru kaymayı görebiliriz, ancak kısa vadeli bir yukarı yönlü düzeltme de masada” dedi.

Gas Infrastructure Europe (GIE) verilerine göre Şubat ayında Avrupa depolama birimlerinden çekilen para, Ocak ayına göre %49 düşüşle ortalama 4,2 TWh/gün oldu.

eskil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu