Teknoloji

12 yıl sonra Steve Jobs için yazılmış… 11 Nisan’da vizyona girmesi bekleniyor.

Steve Jobs Archive, 11 Nisan’da çeşitli dijital platformlarda Apple’ın kurucusu Steve Jobs hakkında bir e-kitap yayınlayacağını duyurdu. Steve’in geçmiş röportaj, konuşma ve yazışmalarından derlenen kitap, ücretsiz olarak halkın kullanımına sunulacak.

KİTAP STEVE JOBS’UN EŞİNİN YAZDIĞI BİR BÖLÜM İÇERMEKTEDİR

Harika Bir Şey Yap adlı yakında yayınlanacak olan resmi e-kitap, Arşiv’in türünün ilk örneği olacak ve eşi Laurene Powell Jobs’ın bir girişini içerecek. Popüler Amerikalı tarihçi ve Arşiv’in genel müdürü Leslie Berlin, kitabın editörlüğünü yapıyor.

Archive’in web sitesine göre, okuyucular “Çocukluğuna, Apple’ı kurup kovulmasına, Pixar ve NeXT ile geçirdiği zamana ve sonunda her şeyi başlatan şirkete dönüşüne ilişkin görüşü”paylaştığınızı görecekler.

Steve Jobs Arşivi, 2022’de arkadaşlar ve aile tarafından teknoloji işverenine bir saygı duruşu olarak kuruldu. Yıllar boyunca Steve’in hayatının farklı bölümlerine odaklanan çok sayıda kitap ve film yayınlandı. Apple ayrıca 2021’de Steve’in 10. ölüm yıldönümünü anmak için bir kısa film yayınladı. Çalışma, Walter Isaacson tarafından yazılan biyografi olarak tarihe geçti ve Danny Boyle’un 2015 yapımı Steve Jobs filmine ilham kaynağı oldu.

STEVE JOBS HAKKINDA

Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs 24 Şubat 1955yılında doğdu. 1 Nisan 1976’da Apple’ı kurduJobs, 1985 yılında kurduğu şirketten kovuldu. Steve Jobs, Apple’dan ayrıldıktan sonra NeXT BilgisayarApple adında başka bir bilgisayar şirketi kurarken, Steve Jobs’ı şirkete geri getirmek için 1996’da NeXT’i kurdu. 429 milyon dolarasatın aldı.

Steve Jobs da telefon dünyasında yeni bir dönem başlatmıştı. 29 Haziran 2007’de tanıtılan ilk iPhone,Akıllı telefon çağını resmen başlattı.

2004 yılında pankreas kanseri teşhisi konulan Steve Jobs, 5 Ekim 2011’de 56 yaşındaGeçti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu